Νέος επιστημονικός σύμβουλος για την Aim Worldwide B.V & την Topigs Norsvin Hellas

Νέος επιστημονικός σύμβουλος για την Aim Worldwide B.V & την Topigs Norsvin Hellas

Η AIM Worldwide, εταιρεία του ομίλου Topigs Norsvin, είναι κορυφαία στον τομέα της τεχνητής σπερματέγχυσης παγκοσμίως. Η παραγωγή σπέρματος ετησίως ξεπερνάει τα  9.000.000 δόσεις σε όλο τον κόσμο. Αναβαθμίζοντας συνεχώς την ειδίκευσή της σε υπηρεσίες γενετικής προόδου της Topigs Norsvin και διαχείρισης σταθμών Α.Ι, εμπλουτίζει το ανθρώπινο δυναμικό της με εξίσου ειδικευμένο προσωπικό. Ο Δρ.Κωνσταντίνος Κουσενίδης είναι ο νέος επιστημονικός σύμβουλος για την Ελλάδα, την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη και άλλες χώρες.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Κουσενίδης είναι Γεωπόνος –Ζωοτέχνης με διδακτορικές σπουδές στην Τεχνητή Σπερματέγχυση των χοίρων. Εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) διδάσκοντας χοιροτροφία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα τελευταία 25 χρόνια εξειδικεύεται στην Αναπαραγωγική διαχείριση και Τεχνητή Σπερματέγχυση των χοίρων, εργαζόμενος στο χώρο από διάφορες θέσεις όπως παροχή υπηρεσιών ως τεχνικός Σύμβουλος χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων, πωλήσεις εξοπλισμών εργαστηρίων Τ.Σ., διδασκαλία στο ΑΤΕΙΘ, καθώς και στην έρευνα για το ΑΤΕΙΘ και το ΕΘΙΑΓΕ (σήμερα ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ). Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν το χώρο της χοιροτροφίας με έμφαση στην αναπαραγωγική διαχείριση χοιρομητέρας και κάπρου, την Τ.Σ. χοίρων και τη χοιροτροφία ακριβείας.

Ο Διευθυντής της AIM Worldwide κ. Jan Sallevelt και ο Διευθυντής της Topigs Norsvin Hellas κ. Νικολάου δήλωσαν ικανοποιημένοι για την νέα συνεργασία τους. Η συνεργασίας μας με τον Δρ. Κουσενίδη ξεκινά σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο όπου η νέα  μεγάλη προέκταση του κέντρου γενετικής και παραγωγής σπέρματος στις εγκαταστάσεις της KegoAgri στην Ελλάδα   θα είναι  μια μεγάλη πρόκληση. Οι αυξημένες ανάγκες  της ΑΙΜ Worldwide  αλλά και της Topigs Norsvin απαιτούν δυναμικά στελέχη και καλούς γνώστες του θέματος . Είμαστε πεπεισμένοι ότι η βοήθεια που θα προσφέρει ο Δρ. Κουσενίδης θα είναι σημαντική.

Ο Δρ. Κουσενίδης δήλωσε .“Είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτήν τη συνεργασία καθώς η προσήλωσή μου και οι υπηρεσίες μου στη χοιροτροφία συναντιούνται με τις δραστηριότητες των Topigs Norsvin Hellas, Topigs Norsvin International  και AIM Worldwide, το μεγαλύτερο όμιλο Εταιριών στο χώρο. Στόχος μου είναι να συνδράμω ώστε να παρέχονται  στους χοιροτρόφους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης,  οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, τεχνολογία και προϊόντα  που η Topigs Norsvin διαθέτει παγκόσμια”.

Περισσότερα νέα