45 εκατομμύρια χοίροι στη βάση δεδομένων ζώων αναπαραγωγής Pigbase της Topigs Norsvin

Ισορροπημένη αναπαραγωγή, Γενετική πρόοδος, Νέα

Η Pigbase, η βάση δεδομένων ζώων αναπαραγωγής της Topigs Norsvin, περιέχει πλέον δεδομένα από περισσότερα από 45 εκατομμύρια χοίρους αναπαραγωγής. Το χοιρίδιο υπ’αριθμόν 45 εκατομμύρια  γεννήθηκε στα μέσα Μαρτίου στο αγρόκτημα Bratland στη Νορβηγία. Σε αυτό το αγρόκτημα, η Monika Bratland και ο σύζυγός της Cato Aarsland εκτρέφουν χοίρους της σειράς Norsvin Landrace. Πέρυσι, οι νεαροί αυτοί κτηνοτρόφοι άνοιξαν μία ολοκαίνουρια χοιροτροφική μονάδα εξοπλίζοντάς το με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Όλοι οι χοίροι που εκτρέφονται στο αγρόκτημα είναι υψηλής υγείας SPF. Οι νεαροί κάπροι αυτού του αγροκτήματος δοκιμάζονται στο σταθμό Delta Norway και το σπέρμα τους χρησιμοποιείται παγκοσμίως.

Η βάση δεδομένων ζώων αναπαραγωγής Pigbase περιέχει δεδομένα χοίρων που συλλέγονται σε εκτροφές πυρήνα, εμπορικές εκμεταλλεύσεις και σφαγεία. Περιέχει επίσης γονιδιωματικά δεδομένα και δεδομένα που συλλέγονται από σαρώσεις αξονικού τομογράφου και άλλα πρωτοποριακά πρωτόκολλα μέτρησης που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα αναπαραγωγής και την έρευνα.

Το Pigbase συνδέει τις φάρμες αναπαραγωγής της Topigs Norsvin μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι έναν μεγάλο πληθυσμό καταγραφής δεδομένων χοίρων αναπαραγωγής. Αυτό καθιστά δυνατή την επίτευξη υψηλής γενετικής προόδου και τη γρήγορη διάδοση της στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα για το Pigbase, το μοναδικό μας κέντρο αναπαραγωγής.

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email