Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ

Η Topigs Norsvin είναι η πιο καινοτόμος εταιρεία γενετικής των χοίρων στον κόσμο. Με την πρωτοποριακή τεχνολογία αναπαραγωγής επιταχύνουμε τη γενετική πρόοδο με αποτέλεσμα την παραγωγή χοιρινού κρέατος υψηλής ποιότητας και προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας. Μερικά παραδείγματα:

Τεχνολογία ΑΤ

Στους σταθμούς Delta της Νορβηγίας και του Καναδά, δοκιμάζουμε και σαρώνουμε 10.000 κάπρους ετησίως για να βελτιώσουμε την σύνθεση του σφαγίου, την ευρωστία και την ποιότητα του κρέατος πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Πρωτόκολλο ζύγισης για τα χοιρίδια

Από το 2001, έχουμε ζυγίσει ατομικά πάνω από 12 εκατομμύρια νεογέννητα χοιρίδια και αυτό οδήγησε σε ουσιαστικές γενετικές βελτιώσεις στη ζωτικότητα των χοιριδίων και στις μητρικές ικανότητες.

Έρευνα για την ποιότητα του κρέατος

Χρησιμοποιούμε ομάδες γευσιγνωσίας για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την ποιότητα και τη γεύση του χοιρινού κρέατος. Σε συνδυασμό με τα δεδομένα από τα σφαγεία, οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της ποιότητας του κρέατος και την παροχή γενετικών λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σφαγεία, αυτών που κάνουν τυποποίηση κρέατος  και οι λιανοπωλητές.

Ατομικοί σταθμοί σίτισης

750 σταθμοί σίτισης σε όλο τον κόσμο καταγράφουν την ατομική πρόσληψη τροφής για περισσότερους από 30.000 χοίρους ετησίως με σκοπό την ταχύτερη βελτίωση στο συντελεστή εκμετάλλευσης.

Έμμεσες γενετικές επιδράσεις

Η απόδοση επηρεάζεται από τη γενετική και το περιβάλλον. Η επιλογή των χοίρων που έχουν θετική επίδραση στους γειτονικούς χοίρους βελτιώνει την ημερήσια αύξηση βάρους και την κοινωνική συμπεριφορά: ένα τέλειο παράδειγμα ισορροπημένης αναπαραγωγής  που συνδυάζει την οικονομία με την ευζωία

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση: