Η Ομάδα γευσιγνωσίας της Topigs Norsvin μεταφέρει τις προτιμήσεις των καταναλωτών στην αναπαραγωγή.

Η ποιότητα του κρέατος γίνεται όλο και πιο σημαντική. Αποτελεί διαφοροποιητικό παράγοντα για αυτούς που κάνουν τυποποίηση και τους λιανοπωλητές έτσι ώστε να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Η ομάδα γευσιγνωσίας της Topigs Norsvin βοηθά τους πελάτες της. Δείχνει ότι η Topigs Norsvin δεσμεύεται για το τελικό προϊόν: Νόστιμο χοιρινό κρέας.

Η Topigs Norsvin χρησιμοποιεί μια εκπαιδευμένη ομάδα γευσιγνωσίας για να αξιολογήσει την ποιότητα του χοιρινού κρέατος των εμπορικών της προϊόντων. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες ομάδες, η ομάδα που χρησιμοποιεί η Topigs Norsvin αποτελείται από γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών. Αυτό κάνει την επιτροπή συγκρίσιμη με τους καταναλωτές.

Τα μέλη της ομάδας γευσιγνωσίας αξιολογούνται για την ικανότητά τους να διακρίνουν το χρώμα, τη μυρωδιά και τη γεύση. Τους παρέχονται επίσης σεμινάρια σχετικά με το σωστό λεξιλόγιο για να περιγράψουν τις γεύσεις και τις υφές που σχετίζονται με το κρέας. Για να διατηρηθεί υψηλή η ποιότητα της ομάδας, επανεξετάζονται τακτικά.

Τυποποιημένος τρόπος εργασίας που εκτιμάται από τους εμπόρους λιανικής

Οι έμποροι λιανικής αξιολογούν την ομάδα γευσιγνωσίας, καθώς αντικατοπτρίζει την εμπειρία του πελάτη απέναντι στα προϊόντα τους. Τα δείγματα για τις δοκιμές γευσιγνωσίας προέρχονται είτε απευθείας από το σφαγείο είτε αγοράζονται από έναν τοπικό έμπορο για την πιο πιστή αναπαραγωγή του προϊόντος και της εμπειρίας ενός καταναλωτή χοιρινού κρέατος όταν αυτός προμηθεύεται το ακατέργαστο προϊόν. Κάθε συμμετέχων της ομάδας γευσιγνωσίας βαθμολογεί το δείγμα για χαρακτηριστικά όπως το χρώμα (χρησιμοποιώντας την Ιαπωνική κλίμακα χρωμάτων), τα επίπεδα ενδομυϊκού λίπους (χρησιμοποιώντας τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, USDA) και υποκειμενικά χαρακτηριστικά, όπως οσμή και συνολική εμφάνιση.

Η ομάδα γευσιγνωσίας λειτουργεί σύμφωνα με τυποποιημένες διαδικασίες προετοιμασίας, μαγειρέματος, δοκιμής και βαθμολόγησης. Μερικά παραδείγματα είναι:

– Η προετοιμασία των δειγμάτων για το μαγειρεμένο χοιρινό κρέας είναι τυποποιημένη για να αποτρέψει τυχόν μεροληψία μεταξύ των δειγμάτων. Η μεταφορά της οποιασδήποτε γεύσης από το τηγάνι στα κομμάτια μαγειρεμένου κρέατος αποφεύγεται με την επένδυση του τηγανιού με αλουμινόχαρτο.

– Κάθε κομμάτι κρέατος μαγειρεύεται σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζεται κάθε τρία λεπτά. Το κρέας μαγειρεύεται έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φθάσει τους 72 βαθμούς Κελσίου ή 162 βαθμούς Fahrenheit και στη συνέχεια αφήνεται να ξεκουραστεί.

– Κάθε συμμετέχων στην ομάδα γευσιγνωσίας λαμβάνει ένα ορθογώνιο τεμάχιο κρέατος που περιέχει ένα μικρό ποσοστό λίπους και ένα μεγαλύτερο κομμάτι του μυός, ανάλογα με τη σχέση  των δύο στο αρχικό τεμάχιο.

– Η γευσιγνωσία πραγματοποιείται υπό ελεγχόμενο φως και σε ξεχωριστούς θαλάμους για να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε οποιαδήποτε οπτική μεροληψία και να αυξήσουμε την αίσθηση της γεύσης.

– Το μαχαίρι που έχει δοθεί στον κάθε συμμετέχων της ομάδας για να κόψει τα δείγματα έχει μια ομαλή λεπίδα χωρίς οδοντώσεις έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν επίσης να εκτιμήσουν πόσο σκληρό είναι το κρέας.

Οι γευσιγνώστες εκτιμούν το δείγμα για τη μυρωδιά και τις πιο σημαντικές πτυχές της ποιότητας κρέατος  Αυτές είναι η τρυφερότητα, το πόσο ζουμερό είναι το κρέας και η γεύση του. Τέλος, οι γευσιγνώστες βαθμολογούν το δείγμα με βάση τη συνολική αποδοχή. Το σύστημα βαθμολόγησης χρησιμοποιεί μια κλίμακα που οριοθετείτε ανάμεσα από δύο άκρα, όπως η έντονη δυσαρέσκεια και η έντονη αποδοχή. Αυτή η μέθοδος προτιμάται για να αποτραπεί η μεροληψία προς συγκεκριμένες αριθμητικές βαθμολογίες.

Επιπλέον συλλογή δεδομένων από το εργαστήριο κρέατος

Η Topigs Norsvin συλλέγει επίσης τεχνικά δεδομένα για την ποιότητα του κρέατος. Η συλλογή τεχνικών δεδομένων περιλαμβάνει τα επίπεδα pH του κρέατος, τη βαθμολογία χρώματος, την απώλεια νερού, την απώλεια ψησίματος, τη δύναμη διατμήσεως και τη δύναμη οδοντικού τεμαχισμού. Για την αξιολόγηση της δύναμης διατμήσεως και της δύναμης οδοντικού τεμαχισμού χρησιμοποιείται κρέας από τυποποιημένη τομή πάχους ενός εκατοστού. Τα δεδομένα συλλέγονται και αναλύονται στατιστικά για να προσδιοριστούν τα χαρακτηριστικά που διαφέρουν μεταξύ των δειγμάτων.

Το έργο της ομάδας γευσιγνωσίας και τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν στο εργαστήριο κρέατος μας επιτρέπουν να συζητήσουμε με τους συνεργάτες μας και τους εμπόρους χοιρινού κρέατος, συμπεριλαμβανομένου του τομέα λιανικής πώλησης, ποια προϊόντα ταιριάζουν καλύτερα σε διάφορους τομείς της αγοράς. Με αυτές τις γνώσεις μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα ζώα μας ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των καταναλωτών και να παρέχουμε στους εταίρους μας χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας. Αυτή η προσέγγιση διασφαλίζει ότι το γενετικό δυναμικό των προϊόντων της Topigs Norsvin φτάνει μέχρι την κουζίνα των καταναλωτών μας.

Παρακολουθήστε το βίντεο της ομάδας γευσιγνωσίας εδώ: https://vimeo.com/320753907

Η Oμάδα Kρέατος της Topigs Norsvin

Η ειδική ομάδας κρέατος της Topigs Norsvin βοηθά τους παραγωγούς , τυποποιητές κρέατος και τους εμπόρους λιανικής να παράγουν την ποιότητα του χοιρινού κρέατος που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της αγοράς. Πρόκειται για μια μοναδική ομάδα ερευνητών, ειδικών στο κρέας, γενετιστών και ειδικών μάρκετινγκ από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν τις συνδυασμένες γνώσεις τους για να υποστηρίξουν την τεχνολογική αρτιότητα, τη γεύση και όλες τις άλλες πτυχές της ποιότητας του χοιρινού κρέατος. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Κρέατος μέσω του τοπικού σας διαχειριστή λογαριασμών ή στέλνοντας ένα email στο info@topigsnorsvin.com

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση: