Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

Σε πολλές από τις υφιστάμενες αγορές χοιρινού κρέατος αναδύονται καθετοποιημένες επιχειρήσεις εφοδιασμού χοιρινού κρέατος, όπου μια επιχείρηση μπορεί να είναι υπεύθυνη για τη λήψη αποφάσεων στην παραγωγή, τη σφαγή, τη τυποποίηση και την πώληση. Παραδοσιακά, αυτό είχε επιτευχθεί από πολύ μεγάλους εταιρικούς οργανισμούς, αλλά συμβαίνει ταυτόχρονα ένα παρόμοιο μοντέλο σε μικρότερη κλίμακα. Εδώ, οι παραγωγοί συνεργάζονται στη σφαγή, τη τυποποίηση και την εμπορία, συχνά με την δική  τους εμπορική επωνυμία.

Για τους παραγωγούς αυτούς, η αποδοτικότητα της επιχείρησής τους δεν σταματά  στην διαδικασία όπου ο χοίρος φεύγει από το παχυντήριο  ή όταν βαθμολογείται στο σφαγείο. Αντί αυτού, καθορίζεται επίσης από την αξία του  στο σημείο πώλησης. Χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την αξία του προϊόντος στο λιανικό εμπόριο, όπως η τρυφερότητα, το πόσο χυμώδες είναι το κρέας αλλά και πόσο γευστικό, σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα και τη γεύση όπως τη βιώνει ο καταναλωτής.

Εκπαιδευμένη ομάδα γευσιγνωσίας

Με την ενοποίηση της αλυσίδας παραγωγής χοιρινού κρέατος, η γενετική θεωρείται όλο και περισσότερο ως ένας πιθανός παράγοντας διαφοροποίησης για την ποιότητα και τη γεύση του κρέατος. Η Topigs Norsvin αξιολογεί την ποιότητα και τη γεύση με μια επαγγελματική και πλήρως εκπαιδευμένη ομάδα γευσιγνωσίας. Τα μέλη της ομάδας γευσιγνωσίας επιλέγονται σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα ISO. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει την ικανότητα αναγνώρισης χρώματος, οσμής και υφής και τη χρήση του σωστού λεξιλογίου για να περιγραφεί η ποιότητα και η γεύση.

Η ομάδα γευσιγνωσίας αξιολογεί το κρέας για περισσότερα από δέκα χαρακτηριστικά, όπως οσμή, χαρακτηριστικά κοπής, τρυφερότητα, προφίλ γεύσης, αίσθηση στο στόμα, απώλεια νερού κατά το μαγείρεμα και ελέγχει πόσο χυμώδες είναι το κρέας. Επιπροσθέτως, αξιολογούνται μηχανικά μέτρα ενδεικτικά της τρυφερότητας, όπως δύναμη διατμήσεως και δύναμη μασήματος.

Η εκπαιδευμένη ομάδα γευσιγνωσίας είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των χαρακτηριστικών ποιότητας του χοιρινού κρέατος. Με αυτή τη γνώση, η Topigs Norsvin έχει μια ισχυρή πρόταση αξίας προς το λιανικό εμπόριο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να δείξει πραγματικά την προστιθέμενη αξία της γενετικής της Topigs Norsvin στην ποιότητα και τη γεύση του χοιρινού κρέατος.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα:

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση: