Σχετικά με μας

Η πλέον καινοτόμος εταιρεία γενετικής των χοίρων, παγκόσμια

Η Topigs Norsvin ξεχωρίζει για την καινοτόμο προσέγγισή της στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών και τη διαρκή προσήλωσή της στη μείωση του κόστους παραγωγής χοίρων. Η προσήλωσή μας στην καινοτομία στη γενετική σημαίνει ότι επιτυγχάνουμε υψηλότερη γενετική πρόοδο κάθε χρόνο. Αυτό δημιουργεί επιπλέον προστιθέμενη αξία και νέες δυνατότητες για τους συνεργάτες μας. Η γενετική μας βελτίωση βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες:  τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα. Τι εννοούμε;  Ισορροπημένη παραγωγή και απόλυτη εκμετάλλευση της τροφής.

Η Topigs Norsvin ανήκει σε κτηνοτρόφους, με τη φιλοσοφία της απόδοσης των μερισμάτων μέσω της γενετικής προόδου. Αυτό σημαίνει ότι παράγουμε μέγιστη προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας.

Η Topigs Norsvin παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες και υποστήριξη. Μια ομάδα ειδικών τεχνικών συμβούλων ενημερώνει και βοηθά τους συνεργάτες μας σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες της γενετικής της Topigs Norsvin.

Χάρη στην επι τόπου παρουσία μας, γνωρίζουμε τις επιμέρους ανάγκες και συνθήκες. Αυτό καθιστά την Topigs Norsvin τη φυσική πρώτη επιλογή για μακροχρόνιες συνεργασίες σε ολόκληρη τη βιομηχανία παραγωγής χοιρινού κρέατος. Υπερηφανευόμαστε ότι δουλεύουμε μαζί με τους συνεργάτες μας στην εξεύρεση νέων λύσεων και συνδράμουμε στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.

Ορόσημα καινοτομίας

2018

Delta Canada

Η έναρξη λειτουργίας της κεντρικής αυτής εγκατάστασης δοκιμών στον Καναδά με τεχνολογίες αυτόματου ελέγχου ατομικής διατροφής και αξονικής τομογραφίας επιταχύνει περαιτέρω τη γενετική πρόοδο. Η Delta Canada είναι διπλάσια σε μέγεθος από την Delta στη Νορβηγία.
2018
2012

Γονιδιωματική επιλογή

Η γονιδιωματική επιλογή, με τη χρήση πληροφοριών του DNA για τον υπολογισμό των γενετικών συσχετίσεων μεταξύ των ζώων, εφαρμόστηκε στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μας. Η γονιδιωματική επιλογή παρέχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια στην εκτίμηση των γενετικών δεικτών και αυξάνει τη γενετική πρόοδο. Επίσης, καθιστά δυνατή την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών που είναι δύσκολο να αναπαραχθούν διαφορετικά, όπως η ανθεκτικότητα στις ασθένειες.
2012
2009

Γενετήσια οσμή

Η Topigs Norsvin ξεκινά με επιλογή για τον περιορισμό της γενετήσιας οσμής. Είμαστε οι πρώτοι που το υλοποιούμε με συνδυασμό γονιδιωματικών πληροφοριών, γευσιγνωστικών εκτιμήσεων και εργαστηριακών αναλύσεων του λιπώδους ιστού.
2009
2008

Delta και Τεχνολογία αξονική τομογραφίας

Στη Νορβηγία, ξεκίνησε τη λειτουργία του ο κεντρικός σταθμός αξιολόγησης κάπρων. Ένα από τα καινοτόμα στοιχεία της Delta είναι η σάρωση με χρήση αξονικής τομογραφίας όλων των κάπρων. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει ασύγκριτη ακρίβεια στη φαινοτύπηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των σφαγίων και ανοίγει το δρόμο για την διερεύνηση και επιλογή σε νέα παραγωγικά χαρακτηριστικά.
2008
2006

NIRS για αξιολόγηση της ποιότητας του κρέατος

Το φασματοφωτόμετρο εγγύς υπέρυθρου ακτινοβολίας (NIRS) εφαρμόστηκε στην αξιολόγηση της ποιότητας του κρέατος και εκτιμά με μεγαλύτερη ακρίβεια το ενδομυϊκό λίπος. Το NIRS κάνει δυνατή τη μέτρηση νέων χαρακτηριστικών, όπως η ποιότητα του λίπους και η σύνθεση των λιπαρών οξέων.
2006
2001

Γενετική βελτίωση στην επιβίωση των χοιριδίων

Με το μοναδικό πρωτόκολλο ζύγισης χοιριδίων, όλα τα χοιρίδια ζυγίζονται μεμονωμένα κατά τη γέννηση και/ή σε ηλικία 21 ημερών. Συμπεριλαμβάνει συλλογή στοιχείων σχετικά με τον αριθμό των θηλών, των υιοθεσιών, την ημερομηνία και τις αιτίες θνησιμότητας, ατομικά για κάθε χοιρίδιο. Το πρόγραμμα αυτό καθοδηγεί και το μοναδικό κι ασύγκριτο πρόγραμμα επιλογής ως προς το βάρος γέννησης, τη μητρική ικανότητα, τη γαλακτοπαραγωγή, την ποιότητα του μαστού και τη ζωτικότητα των χοιριδίων.
2001
1994

Δεδομένα εμπορικών αποδόσεων

Έναρξη του προγράμματος CCPS (Συνδυασμένη Επιλογή Διασταυρωμένων και Καθαρόαιμων Γραμμών). Τα δεδομένα αποδόσεων διασταυρωμένων ζώων σε περιβάλλοντα εμπορικής εκτροφής χρησιμοποιούνται για να προβλέψουν τους δείκτες επιλογής καθαρόαιμων ζώων στο γενετικό πυρήνα. Το αποτέλεσμα είναι εύρωστα χοιρινά με βελτιωμένη ανθεκτικότητα στις ασθένειες που αποδίδουν καλύτερα σε δυσμενή περιβάλλοντα.
1994