ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑΣ ΟΣΜΗΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 50%

Τα τελευταία 10 χρόνια, η Topigs Norsvin έχει μέσω της γενετικής βελτίωσης μειώσει τη γενετήσια οσμή στις γραμμές των κάπρων της κατά περισσότερο από 50%. Σήμερα, ανάλογα με τις περιστάσεις, μόνο το 2 με 3% των παχυνόμενων χοίρων βαθμολογείται πολύ ψηλά στα τεστ βαθμολόγησης ανθρώπινης μύτης. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 50% μικρότερος από ό,τι πριν από 10 χρόνια. Οι απόγονοι από τους κάπρους του προγράμματος Nador έχουν ακόμα χαμηλότερα αποτελέσματα αναφορικά με τη γενετήσια οσμή.

Η γενετική επιλογή έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα τέλειο εργαλείο για τη μείωση της γενετήσιας οσμής. Εάν αυτό συνδυάζεται με αναλύσεις λίπους, βαθμολογία για την οσμή, γονιδιωματικές πληροφορίες και την εφαρμογή των πιο πρόσφατων στατιστικών μοντέλων, τότε η κληρονομικότητα της γενετήσιας οσμής μπορεί να μειωθεί χωρίς αρνητικές παρενέργειες. Η Topigs Norsvin έχει συμπεριλάβει τη μείωση της γενετήσιας οσμής σε όλες τις σειρές της και αυτός είναι ένας επιλεκτικός στόχος όχι μόνο για τις σειρές παχυνόμενων χοίρων αλλά και για τις μητρικές σειρές .

Η αναπαραγωγή κάπρων με μειωμένη γενετήσια οσμή είναι μόνο ένα μέρος της λύσης. Μέχρι στιγμής δεν ήταν δυνατό να εξαλειφθεί η γενετήσια οσμή μόνο μέσω της γενετικής. Παρόλα αυτά, η Topigs Norsvin συνεχίζει να βελτιώνει γενετικά τους κάπρους για τη μείωση της γενετήσιας οσμής και τα επόμενα χρόνια, θα γίνουν επιπλέον βήματα για την περαιτέρω μείωσή της.

Ως εξέχουσα εταιρεία στον κλάδο της γενετικής χοίρων, θέλουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας βιώσιμες και εύχρηστες λύσεις. Η εξάλειψη της γενετήσιας οσμής μέσω της γενετικής είναι η συμβολή της Topigs Norsvin στην επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν όταν δεν θα επιτρέπεται πλέον ο ευνουχισμός των αρσενικών χοίρων.

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση: