Οι συμβουλές της Julia για βελτίωση των αποτελεσμάτων γονιμότητας

Η Julia Linck Moroni είναι ειδικός της AIM Global και μέλος της ομάδας παροχής υπηρεσιών της Global AIM Services. Αυτή η ομάδα παρέχει υποστήριξη αναπαραγωγής αρσενικών και θηλυκών σε πελάτες παγκοσμίως.

Το ποσοστό γονιμότητας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την αποτελεσματικότητα της εκτροφής. Ωστόσο, δεν διαχειρίζεται εύκολα καθώς μια μεγάλη ποικιλία παραγόντων το επηρεάζουν. Ωστόσο, η κατανόηση και ο σεβασμός των βασικών πρακτικών διαχείρισης μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερη παραγωγικότητα. Όσον αφορά τη γονιμότητα, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία.

Οι συμβουλές της Julia για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων γονιμότητας:

Η εκτροφή των νεαρών θηλυκών χοίρων είναι το πρώτο κρίσιμο σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Επενδύστε χρόνο για επαρκή διέγερση του οίστρου  και σεβαστείτε τους ελάχιστους επιμέρους στόχους για την πρώτη αναπαραγωγή.

Η διαχείριση των διατροφής και η σωματική κατάσταση πρέπει να βελτιστοποιούνται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής της χοιρομητέρας, καθώς επηρεάζουν άμεσα τη μεταβολική κατάσταση της χοιρομητέρας, την ανάπτυξη των ωοθυλακίων, την ποιότητα των ωαρίων και την εμβρυϊκή επιβίωση.

Διεγείρετε τις χοιρομητέρες με τουλάχιστον δύο ποιοτικούς διεγερτικούς κάπρους, κατά προτίμηση δύο φορές την ημέρα. Αυτή η διαχείριση όχι μόνο επιτρέπει την ανίχνευση οίστρου αλλά επίσης διεγείρει την ωρίμανση των ωοθυλακίων και, τελικά, την ωορρηξία.

Προσδιορίστε τον βέλτιστο χρόνο για τη γονιμοποίηση. Όσο πιο κοντά στην ωορρηξία γίνεται η τεχνητή σπερματέγχυση τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα.

Ο έλεγχος θερμοκρασίας των δόσεων σπέρματος είναι κρίσιμος. Πρέπει να αποφεύγονται οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας κατά την αποθήκευση και το χειρισμό. Κατά τη διάρκεια της γονιμοποίησης, δώστε προσεκτική προσοχή στην υγιεινή, παρέχετε επαρκή ερεθίσματα και αφήστε αρκετό χρόνο για την πρόσληψη της δόσης σπέρματος.

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση: