Συμβουλές για να ξεκλειδώσετε το γενετικό δυναμικό του TN Duroc

Ο Chris Opschoor είναι Διευθυντής της Υπηρεσίας Παγκόσμιας Διατροφής. Η Υπηρεσία Παγκόσμιας Διατροφής παρέχει συμβουλές σε παραγωγούς ζωοτροφών, συμβούλους και πελάτες μας σχετικά με τα καλύτερα επίπεδα διατροφής και την ποιότητα ζωοτροφών για να ξεκλειδώσετε τις μέγιστες δυνατότητες της γενετικής Topigs Norsvin.

Παρουσιάσαμε πρόσφατα το νέο μας παχυνόμενο κάπρο: TN Duroc. Οι TN Duroc κάπροι είναι ικανοί για υψηλή εναπόθεση πρωτεΐνης και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Υψηλές επιδόσεις επιτυγχάνονται με τα σωστά σιτηρέσια που πρέπει να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των ζώων. Αυτά αναφέρονται στο νέο μας εγχειρίδιο διατροφής του TN Duroc, το οποίο είναι το αποτέλεσμα της δικής μας έρευνας και επικύρωσης δεδομένων σε εκτροφές πυρήνα και τις φάρμες δοκιμών της Topigs Norsvin. Μπορείτε να λάβετε το εγχειρίδιο διατροφής μέσω της ιστοσελίδας tnduroc.com.

Συμβουλές για να ξεκλειδώσετε το γενετικό δυναμικό του TN Duroc:

Υποστηρίξτε την ανάπτυξη του εντέρου και την ασφάλεια στην πρώιμη περίοδο ανάπτυξης έως και 50 κιλά ζώντος βάρους.

Παρακολουθήστε την πρόσληψη τροφής κατά την πρώιμη φάση ανάπτυξης. Μπορεί να αυξηθεί γρήγορα, επομένως βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τον σωστό τρόπο προσαρμόζοντας τα σιτηρέσια όσον αφορά την πεπτικότητα και την πυκνότητα του σιτηρεσίου.

Επενδύστε στην αύξηση βάρους στη φάση από 50 έως 80 κιλά σωματικού βάρους. Η ικανότητα επίτευξης αποτελεσματικής αύξησης βάρους θα αυξηθεί γρήγορα σε αυτή τη φάση. Ταΐστε το χοίρο για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.

Η ικανότητα κατανάλωσης τροφής των κάπρων TN Duroc θα αυξηθεί κατά τη φάση πάχυνσης. Επομένως, παρακολουθήστε την για να προσαρμόσετε έγκαιρα τα σιτηρέσια όσον αφορά τη διατροφική αξία.

Παρέχετε αρκετή ενέργεια και λυσίνη στο τέλος της φάσης  πάχυνσης (85-130 κιλά). Θυμηθείτε ότι η ικανότητα αύξησης μυϊκής μάζας εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά ο συντελεστής εκμετάλλευσης της τροφής είναι χαμηλότερος από ό,τι σε άλλες φυλές.

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση: