Συμβουλές για τη μείωση της θνησιμότητας των χοιρομητέρων.

Ο Mitch Christensen είναι Προϊστάμενος Κτηνιατρικής και ηγείται της Παγκόσμιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Topigs Norsvin. Η κτηνιατρική ομάδα αναπτύσσει και ενισχύει τα σχέδια υγείας, διαγνωστικής παρακολούθησης και βιοασφάλειας των πυρήνων αναπαραγωγής, των μονάδων πολλαπλασιασμού αναπαραγωγών ζώων και των μονάδων διατήρησης κάπρων αναπαραγωγής. Παρέχουν ζωτικής σημασίας υποστήριξη για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

Οι συμβουλές του Mitch για τη μείωση της θνησιμότητας των χοιρομητέρων:

Αφιερώστε χρόνο και προσπάθεια για να διαγνώσετε με ακρίβεια την αιτία του θανάτου. Το «Άγνωστο» είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους που καταγράφεται για τη θνησιμότητα των χοιρομητέρων. Η εφαρμογή αποτελεσματικών παρεμβάσεων είναι πολύ πιο εύκολη όταν γνωρίζετε τη βασική αιτία της θνησιμότητας.

Αναπτύξτε ένα σταθερό πρόγραμμα επιλογής για τις νεαρές χοιρομητέρες και εγκλιματισμού. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια διαδικασία αξιολόγησης της σωματικής δομής και της κίνησης των νεαρών θηλυκών χοίρων πριν χρησιμοποιηθούν ως ζώα αντικατάστασης. Η έκφραση που χρησιμοποιείται στη διαχείριση δεδομένων, “σκουπίδια μέσα”, “σκουπίδια έξω” ισχύει και για τις νεαρές χοιρομητέρες που χρησιμοποιούνται ως αντικατάσταση. Όταν οι νεαρές χοιρομητέρες μπαίνουν στην παραγωγή, αντιμετωπίζουν μια ποικιλία στρεσσογόνων παραγόντων, όπως παθογόνα, περιβάλλον, υπόλοιπα ζώα κ.λπ. Αφιερώστε χρόνο με τον κτηνίατρο σας αναπτύσσοντας ένα πρόγραμμα εγκλιματισμού για τα ενδημικά παθογόνα στο αγρόκτημά σας, έτσι ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα της νεαρής χοιρομητέρας να είναι έτοιμο να χειριστεί αυτές τις νέες προκλήσεις.

Αξιολογήστε κάθε χοιρομητέρα κάθε μέρα. Μια χοιρομητέρα που δεν τρέφεται είναι ο νούμερο ένα δείκτης ότι κάτι δεν πάει καλά με το ζώο. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία θα οδηγήσει στο καλύτερο αποτέλεσμα. Μια χρήσιμη πρακτική είναι να μετακινείστε γρήγορα μέσα στην ομάδα των ζώων τη στιγμή της σίτισης και να σημάνετε όλα τα ζώα που δεν τρέφονται. Επιστρέψτε αργότερα για να κάνετε μια πιο ενδελεχή αξιολόγηση και να χορηγήσετε την κατάλληλη θεραπεία.

Διατηρήστε το σύνολο των χοιρομητέρων σας σε καλή σωματική κατάσταση. Η σύγχρονη χοιρομητέρα θα γεννήσει περισσότερα χοιρίδια με αυξημένο βάρος γέννησης, θα παράγει περισσότερο γάλα, θα απογαλακτίσει βαρύτερα χοιρίδια, θα απογαλακτίσει περισσότερα χοιρίδια και θα έχει καλύτερο δείκτη μετατρεψιμότητας από ποτέ. Δώστε στη χοιρομητέρα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να διατηρήσει τη δομή, την σωματική κατάσταση, το ανοσοποιητικό σύστημα και την αναπαραγωγική της απόδοση. Επικοινωνήστε με τον τοπικό σύμβουλο διατροφής για να ελέγξετε εάν η διατροφή σας συμμορφώνεται με τη σύγχρονη γενετική.

Εστιάστε στη φροντίδα των χοιρομητέρων κατά τη στιγμή του τοκετού. Πολλές φάρμες επικεντρώνονται την πρώτη μέρα στη φροντίδα των χοιριδίων, αλλά μην ξεχνάτε να φροντίζετε τη χοιρομητέρα. Η χοιρομητέρα μόλις πέρασε το αγχωτικό γεγονός του τοκετού. Επομένως, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι πίνει, τρώει και αφοδεύει. Εάν η χοιρομητέρα δεν κάνει και τα τρία, θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο φροντίδας που θα βοηθήσει να επανέλθει η χοιρομητέρα σε καλή κατάσταση.

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση: