Η TopigsNorsvin ανοίγει το νέο κέντρο DeltaNorway

Στις 14 Ιουνίου, η Topigs Norsvin εγκαινίασε επίσημα το νέο ερευνητικό κέντρο, Delta Norway όπου εκεί θα διεξάγονται δοκιμές σε κάπρους. Το κέντρο Delta Norway αποτελεί το τελικό συστατικό του στρατηγικού σχεδίου της Topigs Norsvin για την αναβάθμιση των προγραμμάτων επιλογής, το οποίο ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια. Άλλα σημαντικά βήματα σε αυτό το σχέδιο ήταν η συγκέντρωση της εκτροφής πυρήνων της γραμμής Z και της TN Tempo στον Καναδά και η κατασκευή των κέντρων Delta Canada και Innova Canada.

Οι νέες καινοτομίες και η υποδομή που έχει σχεδιαστεί για τη συλλογή μεγάλης ποσότητας δεδομένων στο Delta Norway θα ενισχύσουν σημαντικά το γενετικό πρόγραμμα της Topigs Norsvin. Για παράδειγμα, η τεχνολογία καμερών και αισθητήρων για την παρακολούθηση των χοίρων θα καταστήσει δυνατή την επιλογή νέων χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την ευζωία και τη κοινωνική συμπεριφορά .

Το κέντρο Delta Norway θα δοκιμάσει 5.000 νεαρούς κάπρους TN Duroc και Norsvin Landrace ετησίως. Αυτό σημαίνει 2.000 ζώα περισσότερα από το τρέχον σταθμό δοκιμών Delta Norway, ο οποίος θα μετατραπεί σε μονάδα κάπρων με σκοπό την εξαγωγή. Η αυξημένη χωρητικότητα του σταθμού δοκιμών θα σημάνει ότι περισσότερα ζώα υψηλής γενετικής αξίας θα είναι διαθέσιμα για να καλύψουν τη αυξανόμενη ζήτηση για το γενετικό υλικό της Topigs Norsvin παγκοσμίως.

Η αυξημένη δυνατότητα δοκιμών σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες θα επιταχύνουν την γενετική πρόοδο. Το κέντρο Delta Norway αναμένεται να αυξήσει τη γενετική πρόοδο κατά επιπλέον δέκα τοις εκατό, ιδιαίτερα σε παραμέτρους όπως ο συντελεστής μετατρεψιμότητας της τροφής και η ημερήσια αύξηση βάρους. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτείται λιγότερη τροφή, θα χρησιμοποιείται λιγότερη γη και θα εκπέμπονται λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου κατά την παραγωγή χοιρινού κρέατος. Με τα εκατομμύρια των χοίρων της Topigs Norsvin στον κόσμο, αυτό θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου.

Σχετικά με την Topigs Norsvin:

Η εταιρεία γενετικής χοίρων Topigs Norsvin είναι γνωστή για την καινοτόμο προσέγγισή της στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών και τη συνεχή εστίαση στην αποδοτική και βιώσιμη παραγωγή χοίρων. Η έρευνα, η καινοτομία και η διάδοση των γενετικών βελτιώσεων είναι οι βασικοί πυλώνες της εταιρείας.

Η συνεχής και ισχυρή βελτίωση των προϊόντων θα επιτρέψει στους πελάτες να επιτύχουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην παραγωγή τους. Περισσότερες πληροφορίες: www.topigsnorsvin.com

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση: