Πέντε συμβουλές για τη μείωση της χρήσης αντιβιοτικών στην παραγωγή χοίρων

Ο Mitch Christensen είναι Διευθυντής Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και ηγείται της Παγκόσμιας ομάδας Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Topigs Norsvin. Η κτηνιατρική ομάδα αναπτύσσει και ενισχύει την υγεία, τη διαγνωστική παρακολούθηση και τη βιοασφάλεια των εκτροφών, των πυρήνων, των μονάδων αναπαραγωγής και των κάπρων. Παρέχει ζωτική υποστήριξη για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

Οι συμβουλές του Mitch για τη μείωση της χρήσης αντιβιοτικών στην παραγωγή

1. Ενίσχυση της βιοασφάλειας.

Λάθος μέτρα βιοασφάλειας θα έχουν ως αποτέλεσμα την εισαγωγή νέων παθογόνων όπως του ιού του αναπνευστικού και αναπαραγωγικού συνδρόμου του χοίρου PRRS (ΑΑΣΧ), των βακτηρίων, M. Hyopneumoniae και Actinobacillus pleuropneumonia, κ.λπ. Αυτές οι νέες προκλήσεις για την υγεία οδηγούν συχνά στην ανάγκη για αυξημένη χρήση αντιβιοτικών. Εφαρμόστε προληπτικά μέτρα και αποτρέψτε την είσοδο τους μέσω της εφαρμογής σωστών μέτρων βιοασφάλειας.

2. Μεγιστοποιήστε την πρόσληψη πρωτογάλακτος σε όλα τα χοιρίδια.

Το πρωτόγαλα είναι κρίσιμο για να αποκτήσει το χοιρίδιο τα αντισώματα που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Εφαρμόστε διαδικασίες που μεγιστοποιούν την πρόσληψη πρωτογάλακτος, όπως o κατά ομάδες θηλασμός. Η οπτική παρατήρηση και έπειτα η σήμανση των χοιριδίων που θηλάζουν ικανοποιητικά σε σχέση με αυτά που δεν θηλάζουν, μπορεί επίσης να ενισχύσει στη στόχευση της υποστήριξης αυτών που χρειάζονται επιπρόσθετή βοήθεια.

3. Διαχειριστείτε σωστά τις θεραπείες στο σύνολο των ζώων.

Οι μαζικές θεραπείες ρουτίνας για το σύνολο των ζώων συχνά κρύβουν το ριζικό πρόβλημα. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο της μονάδας και αφιερώστε χρόνο ερευνώντας και εφαρμόζοντας λύσεις που μειώνουν την ανάγκη για θεραπεία (βιοασφάλεια, all-in all-out, στρατηγικές διατροφής, βελτιωμένη υγιεινή κ.λπ.)


4. Προσαρμοσμένα προγράμματα εμβολιασμού.

Κάθε φάρμα είναι διαφορετική, επομένως το ίδιο πρόγραμμα εμβολίων δεν θα λειτουργήσει για κάθε μονάδα. Η εκτέλεση νεκροψιών από τον κτηνίατρο της μονάδας σας, οι ορολογικές εξετάσεις και οι έλεγχοι κατά τη σφαγή είναι τρόποι για τον εντοπισμό των κυρίαρχων παθογόνων που προσβάλουν τους χοίρους σας.

5. Βελτιώστε τον εγκλιματισμό των νεαρών θηλυκών αναπαραγωγής.

Οι νεαροί θηλυκοί χοίροι αναπαραγωγής, που παράχθηκαν στη μονάδα είναι ιδανικοί για να ταιριάξουν με την ανοσολογική κατάσταση των ζώων της μονάδας. Ωστόσο, όταν υπάρχει ανάγκη εισαγωγής νεαρών θηλυκών αναπαραγωγής από άλλη μονάδα, είναι απαραίτητος ο κατάλληλος εγκλιματισμός και μια μεταβατική περίοδος για να έρθει σε ισορροπία η κατάσταση της υγείας χοιρομητέρων. Η διατήρηση αυτής της ισορροπίας μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της κάθετης μετάδοσης μελλοντικά και στην βελτιστοποίηση της ποιότητας του πρωτογάλακτος.

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση: