Πώς να εξοικονομήσετε από το διατροφικό κόστος των παχυντών

Ο Catalin Nicolaiciuc είναι ένας από τους διατροφολόγους μας που εργάζεται για την Παγκόσμια Υπηρεσία Διατροφής. Αυτή η ομάδα ειδικών παρέχει συμβουλές σε πελάτες, παραγωγούς ζωοτροφών και συμβούλους σχετικά με τις διατροφικές απαιτήσεις και το τρόπο που μπορούν να ξεκλειδωθούν οι γενετικές δυνατότητες των προϊόντων της Topigs Norsvin.

Με την πάροδο του χρόνου, η βιομηχανία χοίρων αναγκάστηκε να πλεύσει σε δύσκολες καταστάσεις, με χαμηλές τιμές κρέατος, έλλειψη εργατικού δυναμικού, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς περιορισμούς, με άλλα λόγια, σε ένα ασταθές περιβάλλον. Επιπλέον, οι ασταθείς τιμές των ζωοτροφών καθιστούν την κερδοφορία αβέβαιη για τους παραγωγούς χοίρων καθώς το κόστος των ζωοτροφών εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο μέρος του κόστους παραγωγής.

Παρακάτω θα βρείτε ορισμένα μέτρα που πρέπει να ακολουθήσετε για να μειώσετε το κόστος διατροφής σας και να βελτιώσετε την απόδοση μιας μονάδας παχυντών:

1. Το να ξοδεύετε περισσότερα μπορεί να σας επιφέρει καλύτερη μετατρεψιμότητα τροφής και καλύτερες αποδόσεις σε σύγκριση με τη μείωση του κόστους και τη μείωση του παραγωγικού αποτελέσματος. Μπορεί να είναι αδιανόητο, αλλά η επένδυση σε μια πιο ακριβή διατροφή, ειδικά στις εναρκτήριες φάσεις, θα βοηθήσει τα παχυνόμενα να ξεκινήσουν καλύτερα και να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

2. Στοχεύστε στη διατροφή ακριβείας.

Ζητήστε από τον διατροφολόγο σας να ελέγξει εάν πληρούνται οι διατροφικές απαιτήσεις σε κάθε φάση. Η υπερβολική σίτιση ή ο υποσιτισμός οδηγεί σε μειωμένη κερδοφορία. Η διατροφή ακριβείας σε συνδυασμό με την καλή κατάσταση υγείας συμβάλλει στη μείωση της χρήσης προσθέτων υλών.

3. Διαχειριστείτε τη διατροφή κατάλληλα.

Χορηγήστε τα σιτηρέσια για τη χρήση που έχουν καταρτιστεί. Χορήγηση σιτηρεσίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οδηγεί σε επιπλέον κόστος, ενώ η γρήγορη μετάβαση στο επόμενο σιτηρέσιο μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση. Αξιολογήστε συνολικά, ίσως να φαίνεται ότι θα έχετε κέρδος βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να έχετε ζημία.

4. Η κατάσταση της υγείας συχνά παραβλέπεται. Οι υγιείς χοίροι με καλή εντερική υγεία μετατρέπουν την τροφή αποδοτικότερα σε κρέας και μπορούν να μειώσουν τη συνολική ποσότητα τροφής που απαιτείται. Εστιάστε στην εντερική υγεία από την αρχή της ζωής θα αποφέρει κέρδος αργότερα.

5. Βελτιώστε τη διαχείρισή σας.

Μειώστε τη σπατάλη τροφής ρυθμίζοντας σωστά τις ταΐστρες και αποφεύγοντας την υπερχείλιση τους. Ελέγξτε τη ροή, την ποιότητα και την πυκνότητα του νερού ανά πηγή, καθώς η πρόσληψη νερού συμβαδίζει με την κατανάλωση τροφής. Ταΐστε τους χοίρους στην ώρα τους, όχι πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά, διότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη απόδοση χωρίς να αποφέρει οικονομικό όφελος.

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση: