Πώς θα μπορούσατε να μειώσετε το κόστος διατροφής για τις χοιρομητέρες;

Η Romy Hendricks είναι νέος Ειδικός Διατροφής και είναι μέλος της ομάδας της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Διατροφής. Αυτή η ομάδα ειδικών παρέχει συμβουλές σε παγκόσμιο επίπεδο, σε πελάτες, παραγωγούς ζωοτροφών και συμβούλους σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να εφαρμοστούν για να ξεκλειδωθεί το γενετικό δυναμικό των προϊόντων της Topigs Norsvin.

Οι παραγωγοί χοιρινού κρέατος θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στη βελτιστοποίηση του κόστους και της αποτελεσματικότητας της διατροφής στις μονάδες παραγωγής τους και να ακολουθήσουν τις συμβουλές της Romy για την εξοικονόμηση του κόστους της διατροφής των χοιρομητέρων:

1. Αποφύγετε την υπερβολική σίτιση των χοιρομητέρων σας.

Είναι σημαντικό να εστιάσετε στη διατροφή ακριβείας μέσω τακτικής αντικειμενικής μέτρησης, για παράδειγμα του βάρους και του ραχιαίου λίπους. Οι χοιρομητέρες με διαφορετική σύσταση σώματος και ηλικία έχουν άλλες απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά.

2. Η προσαρμογή του συστήματος διατροφής είναι το κλειδί για την αποφυγή σπατάλης.

Ο συχνός έλεγχος της ακρίβειας των ρυθμίσεων του συστήματος διατροφής και των ηλεκτρονικών ταϊστρών των χοιρομητέρων θα διασφαλίσει ότι παρέχεται στις χοιρομητέρες η σωστή ποσότητα τροφής (σε επίπεδο κιλού ή λίβρας). Αντικαταστήστε τις σπασμένες ή κατεστραμμένες ταΐστρες για να ελαχιστοποιήσετε τη σπατάλη της τροφής.

3. Μάθετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να γονιμοποιήσετε τα νεαρά θηλυκά αναπαραγωγής.

Οι σημερινοί νεαροί θηλυκοί χοίροι αναπαραγωγής θα μεγαλώσουν γρηγορότερα, θα φτάσουν νωρίτερα στην ήβη και θα μπορούν να γονιμοποιηθούν νωρίτερα με το σωστό βάρος και ηλικία, όπως συνιστάται από την Topigs Norsvin. Με αυτό το τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε περίπου 21 ημέρες τροφής.

4. Μειώστε τον αριθμό των μη παραγωγικών ημερών.

Μια μη ή χαμηλή παραγωγική χοιρομητέρα θα κοστίσει χρήματα, επομένως είναι σημαντικό οι χοιρομητέρες που πρόκειται να θανατωθούν ή απομακρυνθούν από το αγρόκτημα το συντομότερο δυνατό. Οι μη έγκυες χοιρομητέρες θα πρέπει να ανιχνεύονται γρήγορα για να γονιμοποιηθούν ξανά.

5. Βεβαιωθείτε ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι ικανοποιητικοί για την προαγωγή της βέλτιστης απόδοσης.

Παράγοντες όπως ο εξαερισμός, η πυκνότητα του ζωικού κεφαλαίου, η ροή και η ποιότητα του αέρα, οι θερμοκρασίες και το δάπεδο θα επηρεάσουν την ικανότητα των χοιρομητέρων να παραμείνουν υγιείς και να παράγουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους σε όλη την παραγωγική τους ζωή

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση: