Συμβουλές για την διατροφή της χοιρομητέρας της Topigs Norsvin την περίοδο του τοκετού

Ο Catalin Nicolaiciuc είναι ειδικός στη διατροφή για την Topigs Norsvin-Παγκόσμιες Υπηρεσίες Διατροφής. Αυτή η ομάδα ειδικών παρέχει συμβουλές στους πελάτες αλλά και στους παραγωγούς και συμβούλους σχετικά με τις διατροφικές απαιτήσεις για την ανάπτυξη του μέγιστου δυναμικού του γενετικού υλικού της Topigs Norsvin. Οι διατροφικές απαιτήσεις της σύγχρονης χοιρομητέρας έχουν αλλάξει και στις μέρες μας πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή όταν υπάρχει μια περίοδος μετάβασης στη διατροφή, όπως στην περίοδο του τοκετού.

Οι συμβουλές του Catalin για την διατροφή της χοιρομητέρας της Topigs Norsvin  την περίοδο του τοκετού:

1. Μετακινήστε τις χοιρομητέρες στα κελιά τοκετού 5-7 ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού και ελέγξτε ότι έχουν κατάλληλο σιτηρέσιο στην κατάλληλη ποσότητα.

2. Όπου είναι δυνατόν: χρησιμοποιήστε ένα ειδικό (ενδιάμεσο)  σιτηρέσιο για τις ημέρες πριν από τον τοκετό. Παρέχετέ το από τη στιγμή της άφιξής της στο κελί τοκετού έως και 2-3 ημέρες μετά τον τοκετό. Όταν αυτό δεν είναι δυνατό, βεβαιωθείτε ότι η μετάβαση είναι ομαλή στη διατροφή μεταξύ του σιτηρεσίου κύησης και γαλουχίας.

3. Ένα κατάλληλο ενδιάμεσο σιτηρέσιο θα πρέπει να επικεντρώνεται στην ομαλή μετάβαση των πρώτων υλών από το σιτηρέσιο της κύησης στο σιτηρέσιο της γαλουχίας, αλλά και στη κατάλληλη προέλευση ηλεκτρολυτών  καθώς και στην ισορροπία αυτών.

4. Η σωστή πρόσληψη τροφής είναι ζωτικής σημασίας. Μια υψηλή καμπύλη σίτισης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως μαστίτιδα, μητρίτιδα, αγαλαξία (ΜΜΑ). Ένα υπολειπόμενο σιτηρέσιο μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, χαμηλή ενεργειακή πρόσληψη που οδηγεί σε παρατεταμένο χρόνο τοκετού με αποτέλεσμα περισσότερα νεκρά χοιρίδια κατά τη γέννηση.

5. Η συνεχής πρόσβαση σε πόσιμο νερό είναι απαραίτητη διότι μια περιορισμένη πρόσληψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, αφυδάτωση και μπορεί επίσης να επιφέρει πρόπτωση μήτρας.

Κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση: